Min resa

Efter en aktiv barndom, med fotboll, simning och brottning med fotboll som passion har mitt aktiva liv gått upp och ner. Så har även vikt och kroppsmått!

Jag har lagt mycket pengar på viktväktarna och lyckats reducera kilon men aldrig lyckats att behålla idealvikten. När jag 2001 träffade Dennis, var formerna på plats. Men med myslivet kom kilona smygande tillbaka. När jag bestämt mig för att bli av med de där extra “trivselkilona” blev jag gravid 2003 och de planerna lades snabbt på hyllan. Man kan ju inte hålla igen på maten när man väntar barn. 15 kilo gick jag upp under graviditeten och fick vara med i ett projekt för överviktiga mammor.

Projektet vara bra då alla fick lämna blodprov och kontrollera ämnesomsättningen/sköldkörteln. Det var inget fel på min vilket jag faktiskt trodde eftersom jag lägger på mig extra kilon så lätt. Resultatet av projektet vara att ändra en vana taget och med det gick jag sakta nedåt i vikt igen. Med en 7 månaders baby blev jag gravid på nytt men som tur var gick jag endast upp 7 kg denna gång. Under amningen rann dessa extrakilon av mig.

Totalt tappade jag 25 kg av min vikt och kunde komma i storlek 36. Det var under tidig tonår jag var så liten sist. Tyvärr varade detta inte särskilt länge och jag bestämde mig för att börja jogga. Men fy vad trist jag tyckte detta var, att jogga. Är det tråkigt, ja då fortsätter man inte.

Årsskiftet 2010/2011 blev jag gravid igen och i september föddes yngsta barnet. Nu stod vågen på 100 kg plus! Nu fick det vara nog! I januari 2012 begav jag mig till närmsta gym och köpte klippkort. Jag provade mig sakta fram men det blev mest styrka innan jag vågade mig på gruppträningen. Efter detta deltog jag i en Boot Camp. Jag var störst av alla och långsammast men jag deltog i alla fall. Utomhusträningen gav mersmak – det var så kul! Det var inte bara den fysiska träningen utan även den mentala kicken.

I maj det året vägde jag mig för första gången sedan jag började träna och vågen stod fortfarande på över 100 kg!

Det jag vet idag är att kroppsmåtten är viktigare än vikten. Med mig som exempel har jag mellan januari 2012 till mars 2014, krympt 27 cm i midjan, 23 cm över rumpan, 7 cm per knä och 6 cm per överarm.

Efter sommaren 2012 började jag att fundera på en träningsresa. Några av tjejerna på gymmet hade varit iväg och det de berättade lät väldigt trevligt så i november bokade jag en resa med Springtime Travel till Turkiet. Jag reste ensam och denna resa förändrade allt!  All tid var min egen och det blev 24 pass på 6 dagar med underbara människor omkring mig. Jag växte mentalt på den resan. I resan ingick även föreläsningar med bland andra Mia Törnblom och av dessa fick jag även en mental kick.

Väl hemkommen samlade jag mina tankar och kom fram till att jag ville hålla träningsklasser som gruppinstruktör. Precis som att det var meningen fanns det en öppning för detta i Höör. Här lades grunden för mina tankar om att bli PT Personlig Tränare. Jag valde utbildning med omsorg: Eleiko lic. Personal Trainer i Exceed Performance regi.

Lång historia, lite kortare: jag finns här för dig om du vill; ha hjälp att komma igång med träningen, utveckla den träning du redan gör, komma framåt mot ett speciellt mål eller träna med en partner. Vill du ha en trygg plattform för att få hela familjen i form och få nya vanor när det gäller rörelse så finns jag här för dig.

Oavsett om du vill träna ensam, i grupp eller med en partner, tveka inte att ta kontakt.